Jak se vhodně obléct na ples

buďte Femme Fatale (7)JAK SE VHODNĚ OBLÉCT NA PLES?

Přišla Vám pozvánka na ples? Důkladně si ji pročtěte, ať nešlápnete vedle s výběrem outfitu. Tápete? Poradím, jaký outfit zvolit a nešlápnout vedle 

  • WHITE TIE 

White tie je přesně to, kde musí být vše dokonalé a na výši. Taková událost očekává významné hosty a luxusní dress code. V případě, že jej nedodržíte, může Vám být vstup na akci dokonce zamítnutý.

Ženy - white tie
Pro ženu znamená white tie rozhodně dlouhé šaty, klidně i s vlečkou. Takové, které zcela zakryjí lodičky, které mají ideálně uzavřenou špičku, budou střízlivé a přesto nadčasové, luxusní a přesto decentní. Takové, ve kterých budete za opravdovou dámu.
Sáhněte po tlumených tónech a takových, které vám ladí k pleti. Opusťte aktuální trendy střihů i barev a volte něco, v čem nikoho neurazíte. Žádné výstřihy, holá záda, ani ramena. Popř. můžete vyřešit šátkem, kožešinkou...
Hodinky jsou absolutní faux pas,  žádná výrazná nebo levná bižuterie. Pokud budete mít vyčesané vlasy, náušnice mohou být výraznější, v opačném případě volte decentní.
Pokud budete mít dlouhé rukávy, nekombinujte je s rukavičkami.

Psaníčko či kabelku vybírejte ve stejné barvě, nebo alespoň ve stejném tónu, jako jsou šaty. Čím menší bude, tím lepší. O crossbody variantě nechci slyšet :-) 

Muži - white tie
Rozhodně nechejte sako doma a zvolte frak. Zapomeňte na kravatu a sáhněte po motýlku a vestě. Vestu i motýlek volte ideálně v bílé barvě. Povolený je i klobouk, bílé rukavičky, hole či kapesní hodinky – náramkové raději nechejte doma J
Kdo rád ponožky typu Dědoles, nechejte si je raději na pondělní meeting.

  • BLACK TIE

 Brzy se můžete těšit na pokračování 

  • SILONKY

Teď Vás asi zaskočím něčím, co budí ve světě značné senzace. Silonky tělové barvy, jsou ve světě out téměř 30 let a jsou považovány za vrchol nevkusu. Ano, nenosí se prý od roku 1995. V České republice je ale stále nosíme! Že si to teď bez nich nedovedete představit? A proč byste je měla vyhodit?

Tělová barva punčoch je ve světe out už několik let. Za módní průšvih jsou považovány proto, že málokterá z nás zvládne zvolit stejný odstín, jsou buď příliš žluté, příliš hnědé, nebo našedlé a působí nepřirozeně, uměle a stejně nezamaskují křečové žíly, modřinky a jiné nedokonalosti. Absolutním faux pas jsou pak silonky s lycrou.
Výhoda černých silonek tkví i v tom, že černé silonky vytváří na nohou stíny a ty nohy krásně formují.

Moderní jsou zkrátka černé punčochy nebo punčocháče v jakékoliv tloušťce a s jakýmkoliv vzorem.

Síla nebo tloušťka se značí "DEN". Jako malá jsem si myslela, že se jedná o počet dní výdrže silonek a teď vím, že jsem nebyla jediná. Jedná se ale o zkratku slova "denier" což je jednotka měřící hustotu nebo sílu vlákna. Takže silonky označené max 20 DEN jsou vhodné do teplejších dní. Punčocháče s označením 50 DEN a více jsou neprůhledné a vhodné do chladných dnů.

A víte jaký je rozdíl mezi punčochy a punčocháčemi? Punčochy jsou mnohem víc sexy :-) Poznáte je tak, že jsou kratší, drží na podvazkovém pásu, nebo mají samodržící proužek.

Sdílím s vámi to zděšení, že bychom měly dát sbohem tělovkám. Za mě osobně, ve světě se nosí spoustu věcí, teď třeba frčí plísňové antisexy džíny pod prsa s délkou nad kotníky, ve volném střihu. Je to pro mě cosi, co nemůžu zkousnout. Ale to je v pořádku, věci nejsou dobré a špatné. Věci jsou. Vždy tady bude nějaká móda, kterou zcela nepochopíme a nezavděčí se nám. Noste to, v čem se cítíte dobře, to, jak se cítíte, jde totiž vidět. 
Ale věřím, že si po přečtení tohoto článku dáte příště záležet na kombinaci barev ke svému outfitu. Ať už to sladíte jakkoliv, prosím neberte si silonky se špičkou do lodiček s otevřenou špičkou, a ani do sandálů ponožky :-) 


Pokud si chcete vzít takové lodičky, které mají otevřenou špičku a do nich silonky, hledejte tzv. tekuté silonky, silonky ve spreji, nebo takové silonky, které jsou bez špičky, najdete je třeba tady.